Sömnlöshet

Översikt över sovpiller
Sömntabletter kan vara ett enkelt och effektivt sätt att komma ikapp vila efter att resor har placerat patienter i en annan tidszon eller deras schema har förändrats dramatiskt. Det finns både receptbelagda och receptfria sömntabletter. Vissa sömntabletter kan hjälpa patienter att somna, vissa kan hjälpa patienter att sova, och vissa är utformade för att göra båda.

Dessa piller rekommenderas inte för långvarig användning, bara som ett tillfälligt sömnhjälpmedel. Patienter som lider av ihållande sömnlöshet bör konsultera en läkare eftersom detta ofta är en indikation på ett underliggande fysiskt eller psykologiskt problem och sömntabletter hjälper inte att behandla dessa problem, bara symptomet på att inte kunna somna eller somna.

 

Typer av receptbelagda sömntabletter
Receptbelagda sömntabletter kan hjälpa dig att somna lättare eller sova längre – eller båda. Riskerna och fördelarna med olika receptbelagda sömntabletter kan skilja sig åt. För att hitta rätt receptbelagd medicin för att hjälpa dig att sova, bör din läkare i allmänhet